tiistaina, tammikuuta 25

Mausteinen broileri

Tein viikonloppuna tuoreen chilin myötä ja serkkulikan innoittamana uuden aluevaltauksen ruuanlaitossa. Ensimmäinen versio ihan vaan syötiin, mutta tästä toisesta otin pari kuvaakin. Tarvittiin:

  • iso ruokalusikallinen tuoretta, raastettua inkivääriä
  • tuore chili pilkottuna
  • yksikyntinen valkosipuli pilkottuna
  • iso lusikallinen currya
  • 450 g broilerinsuikaleita (itse suikaloiduista fileistä tulee kyllä nätimpää)
  • 1/2 tölkkiä kookoskermaa (tai kuohukermaa)
  • suolaa, mustapippuria
  • öljyä

Laita öljy, chili, valkosipuli, inkivääri ja curry pannulle ja pannu melko miedolle lämmölle (5-6). Anna lämmetä rauhassa ja sitten muhia kymmenisen minuuttia.

Lisää lihat, kääntele mausteissa ja paista kypsiksi. Lisää suolaa, rouhi pinnalle pippuria ja kaada joukkoon kookoskerma. Anna muhia vielä toiset kymmenen minuuttia. Tarjoa kasvisten, riisin tai vaikka keitetyn ohran kanssa.


Meillä ei ollut kaapissa currya joten jouduin hiukan improvisoimaan. Käytin sen sijaan Teneriffalta tuotua Mojo-mausteseosta, piparkakkumaustetta ja juustokuminaa (jeera), joka tuoksuu märälle villasukalle. Kurkuman tuomaa keltaista väriä jäimme vähän kaipaamaan tässä, mutta maku oli kyllä oivallinen.


»»» English translation by request.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ystävällisistä sanoistasi, idoistasi, mielipiteistäsi, ehdotuksistasi... tulen niistä tosi iloiseksi!
Thank you for your kind words, ideas, opinions, suggestions... they make me really happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...